Wie wij zijn

Organisatie

Heilig Vuur West is een groeiende gemeenschap van enthousiaste mensen. Vanuit heel verschillende achtergronden zoeken we samen naar zingeving. In verschillende activiteiten ontmoeten mensen elkaar en zoeken samen naar inspiratie.

We vertellen je graag hoe Heilig Vuur West gestructureerd is.
Elke activiteit van Heilig Vuur West heeft een eigen team met betrokken mensen. Deze mensen zorgen er samen voor dat de activiteiten tot een succes worden. De teams staan onder leiding van voorganger Willemien van Berkum. Alle leden van de teams samen vormen het basisteam. Dit team vormt de basis van Heilig Vuur West. Hierin bemoedigen we elkaar, delen ervaringen en denken samen na over de toekomst.
Het kernteam, dat uit vijf mensen bestaat denkt na over visie en beleid. Zij houden zich bezig met randvoorwaarden als financiën en PR, zodat andere vrijwilligers zich op de ontmoetingen zelf kunnen richten.
Eindverantwoordelijke is buurtdominee Willemien van Berkum . Zij motiveert en inspireert de teams en andersom. De dagelijkse gang van zaken ligt in haar handen. Zij is in dienst van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Achtergrondinformatie

Een paar jaar geleden waren er nog twee zeer kleine protestantse kerkjes in Oud-West. Tot ook deze kerken gingen sluiten. In Oud-West was toen geen protestantse kerk meer. Dat betekende een nieuwe uitdaging. Een zoektocht naar nieuwe, inspirerende manieren om gelovig aanwezig te zijn in dit mooie stuk van Amsterdam begon.

In Maart 2009 is ds. Margrietha Reinders door de Protestantse Kerk Amsterdam aangesteld om op verkenning uit te gaan in de buurt. Zij ging de uitdaging aan door gewapend met haar fiets en een stadsplattegrond de wijk in te trekken. Ze bouwde al snel veel nieuwe contacten op.

Visie en missie

Onze visie en missie laten zien waar onze identiteit als gemeenschap ligt. Het is de basis van waaruit we werken. De visie laat zien hoe we aankijken tegen het vormen van een gemeenschap van godszoekers. De missie laat onze bedoelingen zien.

Visie:  "Niemand heeft ooit God gezien, maar als wij elkaar liefhebben is Hij in ons werkelijkheid geworden" (Bijbel, 1e brief van Johannes)

Missie:

  • Wij  zoeken naar God, in elkaar , in onszelf, en in de stad
  • Wij doen dat graag samen met anderen, geïnspireerd en aangespoord door de verhalen rond Jezus van Nazareth
  • We willen een liefdevolle gemeenschap vormen voor iedereen die op onze weg komt
  • We zijn geen instituut, maar blijven in beweging, verbonden met de zoektocht van de  eerste christenen.

Uw gift is welkom

Wilt u ons werk ondersteunen? Daar zijn we heel blij mee! Een gift kan worden overgemaakt op IBAN NL03TRIO 0254690653, of eenvoudig via ideal.